måndag 23 maj 2011

Trailer till "Salvation Boulevard"


I januari gick Sundance Filmfestival av stapeln som vanligt. En av filmerna på årets festival som verkar tilltala mig är George Ratliffs "Salvation Boulevard" som idag har fått en trailer. Filmen kretsar kring den moderna och stenrika pastorn Dan Day (Pierce Brosnan) och hur han sätter dit en hippie vid namn Carl Vandeveer (Greg Kinnear) för ett brott han själv begått. Även Marisa Tomei, Ed Harris och Jennifer Connolly gör roller i filmen.

Filmen har fått ganska blandad kritik, vilket alltid är intressant. Detta kan helt enkelt blir lika bra som det kan bli dåligt. Mina förhoppningar är att att se en riktigt vass och smart religionssatir med många skickliga skådisar i spetsen. Den härliga trailern verkar lova just detta.

2 kommentarer:

  1. Blev måttligt intresserad av trailern. Bra hop skådisar, men storyn tilltar mig inte. Tror inte på "en riktigt vass och smart religionssatir" utan mer en skojfrisk historia om en man som måste rättfärdiga sig.

    SvaraRadera
  2. Ja, som vi vet så är det ju minst sagt risky att bygga förhoppningar kring en trailer, men jag tycker ändå det känns som om den går i rätt riktning.

    Brosnans karaktär känns ju som om han hör hemma i "Religulous" bland alla andra falska profeter och dårar. Det allra sjukaste är att det finns snubbar som är värre än Dan Day (dömt utifrån trailern) i just "Religulous", och det är en dokumentär.

    Eventuellt kan ju hippie-storyn med Kinnear och Tomei bli lite för mycket, men Brosnan/Connolly-biten verkar vass.

    SvaraRadera