tisdag 10 maj 2011

Kommande projekt: Paul Thomas Anderson och Darren Aronofsky



Under veckan har det dykt upp två intressanta nyheter kring kommande filmprojekt som finns på min radar. För det första står det nu klart att Paul Thomas Anderson (den bästa nu levande regissören om man frågar mig) kommer spela in sin nya film i sommar, en film som tidigare gick under namnet "The Master". Just nu har filmen ingen officiell titel, men det vi vet är att den kretsar kring religion, ett ämne som PTA pryglar hårt i "There Will Be Blood" (yes, den bästa filmen genom tiderna). Enligt flera uppgifter kommer Philip Seymour Hoffman spela en karaktär som går under namnet The Master, och Joaquin Phoenix kommer göra sin comeback som Freddie Sutton, en alkoholist som blir Hoffmans högra hand.

Laura Dern, Amy Adams och även svenska Lena Endre har det pratats om när det gäller de kvinnliga skådespelarna i filmen, men ännu är inget klart. PTA har även ytterligare ett projekt på gång, en adaption av Thomas Pynchons bok "Inherent Vice", ett projekt som han också lyckats säkra finansiering för. För mig är detta helt klart det största som kan hända i filmvärlden just nu, att Paul Thomas Anderson äntligen ska sätta igång med nya filmer. Efter mästerverken "There Will Be Blood", "Magnolia" och "Boogie Nights", har denne ohyggligt skickliga regissör mitt fulla förtroende.



En annan regissör som också har mitt fulla förtroende är Darren Aronofsky, även han en favorit. Darren har levererat en hel del i filmbranschen, hans främsta verk inkluderar "The Fountain", "The Wrestler" och en av förra årets bästa filmer, "Black Swan".

Aronofsky har också ett intressant projekt på gång, dock inte lika utvecklat som PTAs. Efter att Aronofsky hoppade av "The Wolverine" för en månad sedan har han nu siktat in sig på att göra en SciFi-film vid namn "Human Nature". Enligt vissa källor är George Clooney nära ett avtal för att göra huvudrollen i filmen, en film som kretsar kring en man som varit nedfryst under en längre period och vaknar upp i en förändrad värld, en värld där människor är husdjur åt någon annan art.

Båda dessa projekt låter omåttligt intressanta, jag hoppas att även Aronofskys kan lyfta snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar