onsdag 4 maj 2011

"Justified"



Efter att gänget på Slashfilm flera gånger rekommenderat FXs serie "Justified" i sin podcast har jag nu själv gett mig in i denna fantastiska serie. "Justified" kretsar krig Raylan Givens, en U.S. Marshal som efter en tid i Miami återvänder till sin hemstad Harlan i Kentucky.

Huvudrollen görs av Timothy Olyphant som är fruktansvärt bra. Hans karaktär Raylan känns som om han blivit skickad från 1800-talets westernmiljöer, en traditionell och grymt badass cowboy, komplett med hatt och boots.

Utöver den perfekt castade Olyphant finns det en hel del faktorer som gör att denna serie håller på att utvecklas till en av mina absoluta favoriter. Dels är det hela Kentucky/sydstatskänslan som serien skildrar på ett mycket bra sätt, hur gamla och konservativa värderingar ständigt kolliderar med den moderna världen. Jag tycker också det är en intressant studie kring meningslöst våld och råhet. Serien är även rapp, välskriven och underhållande.

Enligt många kritiker är den andra säsongen ÄNNU bättre än den första, om detta stämmer snackar vi något på mästerverks-nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar