måndag 15 augusti 2011

Underbara nyheter: "Breaking Bad" får en sista, 16 avsnitt lång säsong!


Jag har fantastiska nyheter att bjuda på idag, det är nämligen så att den amerikanska TV-kanalen AMC bestämt sig för att förnya den mästerliga serien Breaking Bad för en avslutande säsong innehållandes 16 avsnitt (eventuellt delas den upp i två säsonger med åtta avsnitt i vardera).

Serien började sändas år 2008 och kretsar kring kemiläraren Walter White (Bryan Cranston) som efter en lungcancerdiagnos blir crystal meth-kock. Tillsammans med sin före detta elev Jesse Pinkman (Aaron Paul) startar han en verksamhet och försöker på allvar ge sig in i de riktigt höga knarkligorna för att tjäna in de pengar han behöver till sin dyra behandling.

Hittills har vi fått en första säsong med sex avsnitt samt tre till bestående av 13 avsnitt. Seriens fjärde säsong började sändas den 17:e juli och är nu i full gång. Idag såg jag det femte avsnittet (Shotgun) ur den fjärde säsongen och det var inget annat än gudomligt bra. Bortsett från första avsnittet (Box Cutter) så är det säsongens bästa. Första säsongen var riktigt mörk, men ändå lyckas Vince Gilligan och hans crew ständigt att ta den till nya djup och avgrunder. Seriens manus och skådespeleri håller fruktansvärt hög nivå med Bryan Cranston i spetsen, kanske den absolut bästa skådespelaren i TV-branschen.

Eftersom detta är den serie jag tycker är näst bäst genom tiderna (Mad Men tar förstaplatsen) kunde jag inte ha varit gladare över det här beskedet. Dels är det kul att vi får se mer av Walter, Jesse och deras äventyr, men det är också känslan av att man kommer att avsluta serien när den ligger på topp som gör att detta beslut känns helt rätt. Det finns alldeles för många serier som skulle varit så mycket bättre om de fått sluta tidigare (Californication är en serie som jag kommer att tänka på direkt, den fjärde säsongen spårade ur rejält). Jag ser hellre att vi får en säsong för lite än en för mycket, man kommer ändå alltid kunna gå tillbaka och njuta av den oerhörda kvalitet som Breaking Bad faktiskt präglas av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar