fredag 15 juli 2011

Ännu fler nya trailers: "The Thing" och Martin Scorseses "Hugo"


Jajemensan, då var det redan dags för lite nya trailers i sommarvärmen/regnrusket. Nedan kan du dels se den första trailern till en kommande remake av kultrullen "The Thing" från 1982. I de nya rollerna ser vi bland andra fantastiske Joel Edgerton (bilden) från "Animal Kingdom" och Mary Elizabeth Winstead från "Bobby"/"Die Hard 4". Precis som i filmen från -82 med samma namn får en grupp forskare på Antarktis kämpa för livet mot en livsfarlig utomjordisk varelse som en del praktiska förmågor. Av trailern att döma kan vi säkert vänta oss lite välgjord popcorn-underhållning.

(ÄNDRING: Det har visat sig att nya "The Thing" inte är en remake, utan en prequel, vilket betyder att den nya filmens händelser utspelar sig före tidslinjen i den från -82.)


Vi har också fått en första titt på Martin Scorseses kommande "Hugo", en film som tidigare kallades för "The Invention of Hugo Cabret". Filmens målgrupp spänner främst över de yngre åldrarna, men förhoppningsvis har den även någon att erbjuda till oss gamlingar. Filmens rollista består av en hel del intressanta namn, veteraner som Jude Law, Ray Winstone, Christopher Lee, Sasha Baron Cohen, Ben Kingsley och Emily Mortimer varvas med relativt nya Chloe Moretz (Kick-Ass, Let Me In) och Asa Butterfield.

Filmen utspelar sig i 30-talets Paris och skildrar ett mysterium som pojken Hugo Cabret (Asa Butterfield) börjar nysta i, ett mysterium som involverar hans far och en robot. Det som är mest intressant med denna trailer tycker jag är att det skulle vara omöjligt att gissa sig till att Scorsese sköter regin om man inte hade vetat om det sedan innan (vilket jag har, säkert sedan cirka två år tillbaka). Tyvärr tycker jag att det känns väldigt "barnsligt" och ibland övergår det nästan i screwball/slapstick-känsla, det kanske är meningen.

3 kommentarer:

  1. Men The Thing från 1982 var en remake redan då. Så borde inte The Thing From Another World från 1951 anses som originalet och denna inklusive den från 81 båda funka som remakes?

    SvaraRadera
  2. Det hade jag faktiskt inte en aning om, intressant. Dock tror jag att denna film är en remake på 80-talsrullen, men man kan ju ändå inte kalla den för originalet, det får jag ändra.

    SvaraRadera
  3. Trodde också att de skulle vara en remake, så se där!Det känns som de fångat känslan och estetiken från förra filmen riktigt bra..
    Dock är trailern som vanligt nuförtiden, fööör avslöjande. Nu vet man ju flera cue-points i filmen som man ska invänta för att bli "skrämd".. :/

    SvaraRadera