tisdag 12 juli 2011

The Adventures of Tintin Trailer #2


Steven Spielbergs filmversion av Hergés klassiska serier "Tintin" har premiär i höst. Filmen heter "The Adventures of Tintin" och baseras på de tre seriealbumen "The Secret of the Unicorn", "Red Rackham's Treasure" och "The Crab with the Golden Claws".

Filmen är producerad och animerad med motion capture-teknik, vilket innebär att riktiga skådespelare anställts och gjort rollerna i en studio där (med hjälp av dräkter, kameror och annan utrustning) deras rörelser/skådespel registreras digitalt och sedan appliceras på en animerad karaktär. I rollerna ser vi Jamie Bell (fantastisk i Billy Elliot) som Tintin, Daniel Craig som Red Rackham och Andy Serkis som Captain Haddock.

I denna andra trailer får vi bättre känsla för Jamie Bells och Andy Serkis insatser i sina respektive roller, och det är även en skön Indiana Jones-känsla som förmedlas. Allt som allt tycker jag att detta ser helt fantastiskt ut, både storymässigt och visuellt. Tragiskt nog kommer jag förmodligen inte kunna se filmen på bio, eftersom jag befinner mig i USA när filmen har premiär i Sverige och sedan hinner åka hem innan den har premiär i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar